Menu

Digitaal ondertekenen Mettom portaal

Een instructie over hoe je jouw arbeidsovereenkomst digitaal dient te ondertekenen.

Op deze pagina lees je meer informatie over digitaal ondertekenen. Digitaal ondertekenen wordt toegepast bij bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten of een loonbelastingverklaring. Het digitaal ondertekenen van een document vindt altijd plaats in je persoonlijke online omgeving. Deze instructie laat je precies zien hoe je te werk kunt gaan.


Er staat een document voor je klaar

In je account op het Mettom Portaal staat een document voor je klaar ter digitale ondertekening. Dit kan bijvoorbeeld je arbeidsovereenkomst zijn of een ander belangrijk persoonlijk document. Je ontvangt altijd een notificatie per mail zodra er een document voor je klaarstaat.  

Mettom Portaal

De mail met de notificatie bevat een directe link naar de taak 'Digitaal ondertekenen'. Tevens vind je op de homepage van het portaal een weergave van jouw openstaande taken.

De taak

Wanneer je de taak hebt geopend kom je op onderstaand scherm uit waarin je het te ondertekenen document kunt inzien. Let op: het document kan zowel een Word als PDF document zijn. Om het document te lezen klik je op de bijlage. Wanneer je het eens bent met de inhoud klik je aan de rechterzijde bij Workflow op 'Bijlage(n) ondertekenen'. 


Stap 1. Ondertekenen

De eerste stap is het controleren van de informatie die wordt gebruikt bij het ondertekenen. In deze stap kun je nogmaals controleren of de te ondertekenen bijlage/inhoud klopt en zie je het mobiele telefoonnummer dat wordt gebruikt tijdens het ondertekenen. Mocht dit nummer niet kloppen, neem dan contact op met Mettom.

Als de informatie in orde is, dan kun je op 'Begin met ondertekenen' klikken.


Stap 2. Authenticatie

Zodra je op de knop 'Begin met ondertekenen' hebt geklikt, krijg je het volgende scherm te zien. Houd je mobiele telefoon bij de hand, daar wordt namelijk een bevestigingscode naartoe verzonden. Deze code moet je ingeven om het ondertekenen af te ronden. Klik na het ingeven van de code op 'Ondertekenen' en de bijlage wordt ondertekend. 
Afronding

Nadat het ondertekenen is afgerond krijg je het volgende scherm te zien en kun je de getekende bijlage openen en eventueel opslaan voor je eigen administratie. Klik vervolgens op 'Afhandelen' en het digitaal ondertekenen is klaar. Mocht je op een later moment het document nogmaals willen inzien dan kun je dit terugvinden in je eigen dossier.


Contact

E: info@mettom.nl
T: 040 - 82 00 398

 06 - 36 23 50 36

Torenallee 20
5617 BC Eindhoven

Menu