Menu

Declareren van reiskosten

Een instructie over hoe je jouw reiskosten dient te declareren

Op deze pagina lees je meer informatie over het declareren van reiskosten. Declareren van reiskosten vindt digitaal plaats in je persoonlijke Mettom omgeving. Aan de hand van onderstaande instructie kun je een declaratie indienen. 

Werkwijze declareren reiskosten

e-UUR

Je kunt je reiskosten declareren door een urenbriefje in te vullen in ons online portaal e-UUR. Zodra je ingelogd bent, zie je in het scherm een tegel ‘Uren invullen’. Je klikt op de tegel en selecteert vervolgens de maand waarover je de declaratie wilt indienen. Het urenbriefje wordt dan aangemaakt. Onderstaand zie je een voorbeeld van het beginscherm met daarin de groene tegel die je nodig hebt. Wanneer je een urenbriefje hebt aangemaakt, zie je dat links in het scherm staan

Zodra je op de tegel ‘Uren invullen’ hebt geklikt, kom je in een urenbriefje (zie hieronder) uit met daarin een overzicht per week en diverse weeknummers daarboven. 

 Urenbriefje

In de afbeelding zie je ‘Uren gewerkt [normaal] 100%’ staan met daarachter een drop down pijltje. Dit pijltje klik je aan en vervolgens kies je voor de optie ‘Reiskosten Bedrag Variabel onbelast’.


Bedragen & Bijlage

Vervolgens kun je per dag de reiskosten invullen waar jij recht op hebt. Let op: je vult hier het bedrag in en niet het aantal gereden kilometers! Als je met het openbaar vervoer reist vul je hier het bedrag in dat de rit daadwerkelijk gekost heeft. Wanneer je met de auto hebt gereden dan kun je het totaal aantal gereden kilometers vermenigvuldigen met € 0,19 om vervolgens op het juiste totaalbedrag uit te komen.

Bij iedere declaratie moet je een onderbouwing aanleveren. Zonder deze onderbouwing kunnen wij de declaratie niet aan je overmaken dus het is belangrijk dat je deze aanlevert. Als je reist met de auto dan kun je de onderbouwing aanleveren middels een Excel overzicht. Een format hiervoor is bijgevoegd in de bijlage. Als je hebt gereisd met het openbaar vervoer lever je een afschrift van de gemaakte kosten of een afschrift van de rit bij ons aan. Voor andere declaraties hebben wij ten minste een btw-bon nodig. De onderbouwing kun je toevoegen door in het urenbriefje rechtsboven te klikken op ‘Overig’ en vervolgens op ‘Bijlage toevoegen’. 

Vervolgens kies je hier het bestand dat je wilt uploaden en geef je een omschrijving van het betreffende bestand.  

Weekverloning

Je kunt de declaratie voor jezelf per dag invullen of aan het einde van de week in één keer. Als je jouw declaratie tussendoor wilt opslaan klik je in het urenbriefje linksboven op ‘Opslaan’. Wanneer je het urenbriefje volledig hebt ingevuld klik je op ‘Aanbieden. Als je het urenbriefje hebt aangeboden kun je het niet meer wijzigen. Jouw leidinggevende controleert jouw declaratie en keurt deze goed. Hierna komt de declaratie automatisch binnen bij Mettom voor verdere verwerking.

Je declaraties moeten iedere week op dinsdagmiddag geaccordeerd bij ons binnen zijn. Hierna kunnen deze niet meer meegaan met de verloning en worden je declaraties helaas pas een week later uitbetaald. 

Maandverloning

Je kunt de declaratie voor jezelf per dag invullen of aan het einde van de maand in één keer. Als je jouw declaratie tussendoor wilt opslaan klik je in het urenbriefje linksboven op ‘Opslaan’. Wanneer je het urenbriefje volledig hebt ingevuld klik je op ‘Aanbieden. Als je het urenbriefje hebt aangeboden kun je het niet meer wijzigen. Jouw leidinggevende controleert jouw declaratie en keurt deze goed. Hierna komt de declaratie automatisch binnen bij Mettom voor verdere verwerking.

Je declaraties moeten vier dagen vóór de salarisbetaling binnen zijn. Hierna kunnen deze niet meer meegaan met de verloning en worden je declaraties helaas pas een maand later uitbetaald. Het handigste is om een declaratie over een volledige maand in te dienen. Je biedt dan jouw declaratie dan pas aan in de volgende maand. Je krijgt je declaratie dan bij de eerstvolgende verloning uitbetaald.


Contact

E: info@mettom.nl
T: 040 - 82 00 398

 06 - 36 23 50 36

Torenallee 20
5617 BC Eindhoven

Menu