Menu

Verlof aanvragen

Meer informatie over het verlofportaal van Mettom

Op deze pagina lees je meer informatie over het registreren van verlof en het inzichtelijk krijgen van je verlofsaldo. De basis hiervoor is het Mettom Portaal. Daarin vind je diverse functionaliteiten waaronder een gedeelte omtrent verlof. In deze instructie wordt nader ingegaan op toegang, verlofsaldo, verlof registeren en corrigeren.

Werkwijze verlofportaal

Toegang

Het verlofportaal benader je via de volgende link. Hier log je in met de voor jou bekende gegevens. Zodra je bent ingelogd, zie je onderstaande pagina. Om bij de verlofmodule te komen, kun je zowel klikken op 'Verlof' bovenaan de menubalk als op de verloftegel. 


Het verlofportaal ziet er als volgt uit (zie weergave hieronder). Bovenin vind je een aantal actieknoppen vanuit waar je direct een verlofboeking kunt aanvragen of een reeds goedgekeurde boeking kunt intrekken.

 
Verlofsaldo

Jouw actuele verlofsaldo vind je rechtsonder op het verlofportaal. Wil je graag weten hoe dit saldo tot stand komt, kijk dan op het tabblad 'Opbouw'. Belangrijk om te weten is dat wij je verlofrecht geven op basis van het huidige kalenderjaar. Mocht je contract eerder eindigen dan de laatste dag van het kalenderjaar dan is daar rekening mee gehouden bij de totstandkoming van je saldo. 

Verlof aanvragen

Om een verlofaanvraag in te dienen kun je op de eerste actieknop (Aanvragen) klikken. Daardoor kom je bij onderstaand formulier terecht. Belangrijk is om hier de velden begindatum en einddatum correct te vullen en daarna het veld aantal uren te controleren.

Het systeem berekent namelijk automatisch het aantal verlofuren o.b.v. een standaardrooster. Mocht dit niet overeenkomen met jouw rooster, dan kun je altijd het aantal uren aanpassen. Voor meer informatie over de werking van het formulier, kun je op het 'i'tje'  of het vraagteken klikken. 

Corrigeren

In het verlofportaal kun je op twee manieren verlof corrigeren. Allereerst kun je een reeds goedgekeurde verlofboeking intrekken. Dit doe je door de actieknop 'Verlof intrekken' te klikken. 

Daarnaast kun je ook '+ uren' registreren. Dit is het verhogen van je verlofsaldo en dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je tijd voor tijd uren hebt gewerkt. Klik daarvoor op de actieknop '+ uren registreren'. 

Let op, niet voor iedereen is het registeren van '+ uren' mogelijk. Dit kan uitsluitend ingeval jouw opdrachtgever met tijd voor tijd (t.v.t) uren werkt. 


Contact

E: info@mettom.nl
T: 040 - 82 00 398

 06 - 36 23 50 36

Torenallee 20
5617 BC Eindhoven

Menu